Home Activiteiten Foto's Links Sponsoren
Facebook Twitter
 
Nieuws
Archief
 
Activiteiten

Het veld, update 2

Droogte, droogte, droogte.. Dit heeft ons er toe bewogen een complete sproei installatie aan te schaffen. Complete pomp met slangenhaspel en alle toebehoren zijn tegenwoordig eigendom van Oruva. Na wat testen hebben de planten ons dankbaarheid getoond door weer mooi fier ophoog te gaan staan. Het veld van Oruva is er weer klaar voor.

Het veld, update 1

De planten zijn goed aan het opkomen. Ruim 18.000 knollen zijn de grond in gegaan, de opkomst is hoog. Zo rond de 15.000 planten hebben zich aan het oppervlak gemeld.

De planten zijn inmiddels opgebonden, getopt en klaar voor de eerste pluk

Ontwerp 2013

Zaterdag (26 januari) is er een ontwerpersvergadering geweest bij de stichting. Daar werden de eerste schetsen vertoond van alle buurtschappen (uitgezonderd 3 buurtschappen die schitterden door afwezigheid).

Ook wij hebben daar onze eerste schetsen vertoond en verteld wat we van plan waren. We werden daar beoordeeld door 3 juryleden bestaande uit ontwerpers van corsowagens uit Zundert.
Esther en ik denken dat we op de goede weg zijn (alleen werd ons aanbevolen om de vormen nog extremer te maken. Dus kunnen we nu aan de gang om een maquette te bouwen (zijn we trouwens al druk mee bezig). Ook de figuratiecommissie is al druk in de weer om mensen te charteren, kleding en andere artikelen te zoeken die we op de wagen tonen/kunnen gebruiken.
Op zaterdag 2 maart moeten we het definitief ontwerp presenteren bij de stichting.

Lees meer over het ontwerp. klik hier.

Oproep: Oud IJzer

Oruva zamelt oud ijzer in om de kosten van de wagen op te kunnen brengen en de toekomst van dit mooie buurtschap te kunnen waarborgen. Heb je nog wat liggen of ben je ergens nog wat tegengekomen? Kom het dan afgeven bij de tent. Ook kleine elektronica, magnetrons, computers etc. zijn gewenst. Veel of te groot? Ook dit is geen probleem, wij komen het graag ophalen.

Buiten het bouwseizoen graag contact opnemen met Robert Davids 06-24870445 of
mail naar secretariaat@oruva.nl