Tent

Activiteiten in en rondom de tent.

Het begint met het zetten van de tent.
Eerst wordt er een geraamte gebouwd waarna er zeilen in getrokken worden.
Tijdens de bouw van het geraamte hebben we veel mensen nodig, zowel op de steiger, als op de grond. Het aangeven van materiaal bevordert de bouw van de tent. Het is de bedoeling om de tent in een week gezet te hebben zodat we zo snel mogelijk kunnen beginnen met de bouw van de wagen.

DCIM100MEDIAIMG_1070

 

De bouw van de wagen.
Het onderstel wordt voorbereid voor de constructie. De constructie bestaat meestal uit I en/of H profielen. Ook worden er vaak steigerpijpen en kokers gebruikt. Als de constructie staat dan start het vormgeven van de onderdelen op de wagen. Dit gebeurd met dun en dik betonijzer. Deze staven worden gebogen in de gewenste vorm en daarna bevestigd op de constructie. Dit wordt gedaan door leden die kunnen lassen en worden geholpen door andere die het voor hun op de juiste plek vasthouden.

IMAG1547

IMAG4998IMAG1960

Op het moment dat de vorm er goed inzit kan de wagen dichtgemaakt worden met karton en/of reut. Deze materialen worden op de wagen vastgezet met ijzerdraadjes en tape. Als het karton er goed opzit en de vormen goed zijn dan worden er kranten over het karton geplakt met behangselplak. Deze dienen ervoor dat de naalden waarmee de bloemen worden aangebracht goed blijven zitten. Na de kranten komt er nog een laag wit papier overheen. Deze is voor de ontwerpers, die kunnen hier de lijnen en kleuren op uittekenen zodat de prikkers weten waar welke bloemen moeten komen.

Het prikweekend.
Het prikweekend begint op de vrijdag voor het corso. De ontwerpers hebben ruim van tevoren hun voorkeur doorgegeven over welke soort bloem en welke kleur ze graag willen hebben. Deze bloemen worden vanaf donderdag geleverd en kunnen vanaf dat moment worden voorgeprikt. Dit gebeurd door veel vrijwilligers uit de buurt waar onze tent staat. Na het voorprikken gaan de kisten met bloemen de steigers op en worden ze op de wagen bevestigd. Als er voldoende mensen aanwezig zijn om deze activiteiten uit te voeren, dan zijn we zondagochtend op tijd klaar om de wagen uit de tent te rijden en deze naar het opstelterrein te brengen.

IMG_0710 IMG_0711 IMG_0712 IMG_0713 IMG_0714 IMG_0718 IMG_0722 IMG_0725

De tent afbreken.
Aan het eind van de bouwperiode dient de tent afgebroken en in de container opgeborgen te worden. Dit afbreken gebeurd vaak al voor een groot gedeelte op zondag. Maar op maandag worden de laatste loodjes gelegd, dit houdt in: de bouwplaats spijkervrij maken, containers inruimen, inventariseren enz. Op de dinsdag wordt vervolgens de wagen nog afgebroken en het kale onderstel naar de opslag gebracht.

IMG_0726 IMG_0728