Home Activiteiten Foto's Links Sponsoren
Facebook Twitter
 
Wie zijn wij
Bestuur & Commissies
Ontwerp
Jeugd
Oruva bokaal
Lid worden
Forum
Contact
 

Ontwerp 2013 - Thema: Mode en Design

De presentatie van het ontwerp 2013 aan de leden heeft plaats gevonden tijdens de ledenvergadering als aftrap voor ket komende bouwseizoen.

Esther vertelde het verhaal over het ontwerp (hoe we tot dit ontwerp gekomen zijn),
en Rebecca heeft een kort verhaaltje vertelt wat we met de figuratie gaan doen.
De flitslichten van de fotografen worden nagebootst met stroboscoop lampen bovenin de wagen.
Als muziek bij de wagen denken we aan Madonna met het liedje Vogue.
Ook zullen er een aantal figuranten voor de wagen lopen die belaagd worden door fotografen.

De leden waren erg enthousiast en wilden al met enkele onderdelen beginnen met voorbouwen!! Dus is men nu bezig om enkele detailtekeningen te maken zodat we snel aan de slag kunnen.

 

 

 

Een eerste keuze is gemaakt voor Wilhelmina Cooper.

Door keuze van het lot hebben we het thema ‘’Mode en Design’’ gekregen voor de corsowagen van 2013. Hierbij kregen we drie namen van vergeten bekende (onbekende) Nederlanders. Hieruit hebben we een keuze moeten maken voor de volgende ontwerpersvergadering.

Deze van oorsprong Culemborgse schone behoort tot de vadelandse top uit het modellenwerk.
Ze stond al 225 keer op de cover van een modetijdschrift en sierde 27 keer de omslag van Vogue.
Richtte in New York een modellenbureau op dat menig nieuw gezicht ontdekte. Faye Dunaway won een Golden Globe voor de film Gia waarin ze dit model vertolkte dat helaas al op 40-jarige leeftijd aan longkanker overleed.

Thema bloemencorso 2013: Vergeten Nederlanders Nederlanders in den vergetelheid.

Dat is het thema van de zestigste editie van Bloemencorso Valkenswaard op zondag 8 september 2013. De veertien buurtschappen worden uitgedaagd om een vergeten Nederlander- die een onuitwisbare herinnering heeft achtergelaten - terug in herinnering te brengen. Van nobelprijswinnaars tot sporters en van muzikanten tot spionnen; zij die Nederland in de afgelopen zestig jaar internationaal bekendheid gaven, staan tijdens de komende Bloemencorso volop in de schijnwerpers.

Het is aan de ontwerpers van de buurtschappen om de gebeurtenis of de prestatie, de locatie en de impact in het ontwerp te uiten. Achtergrond voor de keuze van dit thema is de zestigste verjaardag van het bloemencorso in 2013. In zijn jubileumjaar blikt het bloemencorso terug op het verleden. Het blikt terug op de prestaties van die Nederlanders die ons land roemrijk of beroemd of berucht maakten. Zij deden dingen die niemand daarvoor of daarna voor mogelijk had gehouden. Het waren de dingen die ze deden, de manier waarop, het moment, de beweegreden die ervoor zorgden dat ze een plek in de wereldgeschiedenis veroverden. Hun prestatie was uniek, voor die tijd spectaculair, innovatief en baanbrekend. Zij lieten zien waar een klein land groot in kan zijn.

De ontwerpers horen zondag 4 november aan welke vergeten Nederlander die een onuitwisbare voetafdruk op de wereldbol achterliet hun buurtschap wordt gekoppeld. Dat wordt bepaald via loting. van het thema voor het Bloemencorso 2013

Voor meer informatie over het thema, kijk op de site van OnsCorso.nl.